ЯББА участва в събитие на СУ „Св. Климент Охридски”, представящо успеха на компанията Kikkoman в Европа

Японско-българската бизнес асоциация (ЯББА) участва в традиционната завършваща лекция на международната MBA програма по Стратегическо управление на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. На 10 юни 2022 г. в Аула Магна пред студенти, гости от бизнеса, научните и дипломатическите среди беше изнесена лекция от проф. Хиро Такахаши от Университета Сока в Япония, която се фокусира върху успеха на Kikkoman в Европа и популярността на японската храна по света, както и важността на храната в сферата на културата и бизнеса. Събитието беше открито с речи от заместник-декана на Стопанския факултет, доц. Д-р Тодор Ялъмов и от председателя на управителния съвет на ЯББА, Владислав Михов.

Днес Kikkoman е световният лидер на пазара на соев сос, а уникалният плътен аромат на соса е признат в над 100 държави по света. Kikkoman е и официалният доставчик на соев сос за японския императорски двор. По време на събитието дейността на компанията беше представена от г-н Хиде Йошихаши, управляващ директор на Kikkoman Европа и г-жа Ана Мийч, мениджър продажби и маркетинг.

Събитието завърши с кулинарна демонстрация от шеф Милен Златев, която включваше вкусни блюда, приготвени с висококачествените сосове на Kikkoman.