Членове на управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация

President of the board of JBBA - Vladislav Mihov

Владислав Михов

Владислав Михов е завършил право в Софийския университет и започва кариерата си в международната компания за тютюневи продукти RJR през 1992 г. През 1999 г. компанията е придобита в световен мащаб и така е създадена новата международна компания за тютюневи продукти JTI, където Владислав заема различни функции и пазари на локално и международно ниво до 2022 г.

Владислав Михов е председател на Управителния съвет. Според него японският бизнес ще играе все по-важна роля в света на бизнеса и обществения живот у нас и Асоциацията ще има за цел да работи за развитие на бизнес отношенията между двете страни, както и за популяризиране на добрите практики на отговорния бизнес в България.

Stamen Bankovski

Д-р Стамен Банковски

Д-р Стамен Банковски, генерален мениджър, Astellas Pharma за Унгария, България и Румъния започва професионалната си кариера във фармацевтичната индустрия преди повече от 25 години. Сред компаниите, в които той е работил, са имена като Abbott Laboratories и Sanofi. През 2014 г. д-р Стамен Банковски се присъединява към Astellas Pharma като главен мениджър за България, а от 2017 г. e отговорен и за пазарите Унгария и Румъния.

Astellas е една от трите компании, които основаха Японско-българската бизнес асоциация в края на 2020 г., а д-р Стамен Банковски е един от членовете на управителния съвет и също заместник-председател на първия управителен съвет на асоциацията. Основните цели и усилия на сдружението, според д-р Банковски, ще бъдат насочени към насърчаване на развитието на устойчива бизнес среда за японски компании в България, благоприятно сътрудничество между тях и успешното привличане и насърчаване на нови инвестиции, идващи от Япония.

Todor Kesimov is General Manager of Takeda Bulgaria EOOD

Тодор Кесимов

Тодор Кесимов се присъединява към Takeda през 2012 г. като бизнес контролер за България. Година по-късно той става ръководител на отдел „Финанси и логистика“ за Румъния и България. В периода 2017-2018 г. Тодор ръководи финансовия отдел на Takeda за балканския регион. От началото на 2018 г. Тодор е генерален мениджър на дружеството на Takeda в България. В момента, след като Takeda придоби Shire в края на 2019 г., Тодор Кесимов е генерален мениджър на Takeda Bulgaria.

Takeda е един от основателите на Японско-българската бизнес асоциация, създадена в края на 2020 г, а Тодор е член на първия управителен съвет на новосъздадената асоциация. Основните приоритети на г-н Кесимов са, наред с други, сдружението да обедини компаниите, представляващи японския бизнес в България и да бъде платформата за сътрудничество с цел подобряване на икономическия климат в страната, както и за привличане на повече японски инвестиции в България.

Logo of JBBA

Мисията на Японско-Българската бизнес асоциация е да популяризира съществуващия японски бизнес в България, да подкрепя японския бизнес с цел установяване на присъствие в България и да насърчава и подкрепя двустранните бизнес отношения между двете страни.

За Контакт

Адрес: бул. Мария Луиза 9-11, 1000, София, България
Tелефони: +359 882430577, +359 24235293,
+359 88421238
Имейл: office@jbba.bg

Всички права запазени © 2020 JBBA