Членове на управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация

Todor Kesimov is General Manager of Takeda Bulgaria EOOD

Тодор Кесимов

Тодор Кесимов се присъединява към Takeda през 2012 г. като бизнес контролер за България. Година по-късно той става ръководител на отдел „Финанси и логистика" за Румъния и България. В периода 2017-2018 г. Тодор ръководи финансовия отдел на Takeda за балканския регион. От началото на 2018 г. Тодор е генерален мениджър на дружеството на Takeda в България. В момента, след като Takeda придоби Shire в края на 2019 г., Тодор Кесимов е генерален мениджър на Takeda Bulgaria.

Takeda е един от основателите на Японско-българската бизнес асоциация, създадена в края на 2020 г, а Тодор понастоящем е председател на управителния съвет на асоциациятачаст от който е от самото й създаване. Основните приоритети на г-н Кесимов са, наред с други, сдружението да обедини компаниите, представляващи японския бизнес в България и да бъде платформата за сътрудничество с цел подобряване на икономическия климат в страната, както и за привличане на повече японски инвестиции в България.

myself

Александър Костадинов

Александър Костадинов има магистърска степен от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Кариерата му започва в представителството на автомобилите Volvo през 1996 г.. През 2000 г. става част от „Мото-Пфое" като бранд мениджър и по-късно като директор „Маркетинг и продажби". През 2017 г. Sumitomo Corporation придобива „Мото-Пфое Груп". Актуалната роля на Александър е генерален мениджър на „Мото-Пфое" за България. Той е и председател на Асоциация на автомобилните производители.

 Александър смята, че Япония има специално място в сърцата на много българи и много японци знаят доста за България, а ЯББА трябва да работи за това да разшири деловите и културните хоризонти между двете страни.

Stamen Bankovski

Д-р Стамен Банковски

Д-р Стамен Банковски, генерален мениджър, Astellas Pharma за Унгария, България и Румъния започва професионалната си кариера във фармацевтичната индустрия преди повече от 25 години. Сред компаниите, в които той е работил, са имена като Abbott Laboratories и Sanofi. През 2014 г. д-р Стамен Банковски се присъединява към Astellas Pharma като главен мениджър за България, а от 2017 г. e отговорен и за пазарите Унгария и Румъния.

Astellas е една от трите компании, които основаха Японско-българската бизнес асоциация в края на 2020 г., а д-р Стамен Банковски е един от членовете на управителния съвет и също заместник-председател на първия управителен съвет на асоциацията. Основните цели и усилия на сдружението, според д-р Банковски, ще бъдат насочени към насърчаване на развитието на устойчива бизнес среда за японски компании в България, благоприятно сътрудничество между тях и успешното привличане и насърчаване на нови инвестиции, идващи от Япония.

Logo of JBBA

Мисията на Японско-Българската бизнес асоциация е да популяризира съществуващия японски бизнес в България, да подкрепя японския бизнес с цел установяване на присъствие в България и да насърчава и подкрепя двустранните бизнес отношения между двете страни.

За Контакт

Адрес: бул. Мария Луиза 9-11, 1000, София, България
Tелефони: +359 882430577, +359 24235293,
+359 88421238
Имейл: office@jbba.bg

Всички права запазени © 2020 JBBA