JTI е водеща международна компания за тютюневи и вейпинг с продукти в над 130 държави.

JTI е глобален собственик както на Winston, втората марка цигари в света, така и на Camel извън САЩ, и има най-голям дял в продажбите и на двете марки. Други световни марки включват Mevius и LD, а в България и Sobranie. JTI също е основен играч на международния вейпинг пазар със своята марка Logic и продукти, консумирани чрез нагряване – Ploom. С ценрален офис в Женева, Швейцария, за JTI работят над 44 000 души и за седма поредна година компанията е отличена с Global Top Employer. JTI е член на групата компании на Japan Tobacco.

За повече информация посетете www.jti.com.

JTI logo

Astellas е фармацевтична компания, ангажирана да превърне иновативната наука в полза за пациентите.

Промяната утре е водещ принцип, който ръководи всичко, което правим. В терапевтичните области, в които имаме опит ние използваме своята гъвкавост, за да свържем научните постижения с незадоволените медицински нужди на хората по света и многобройните здравни специалисти и болногледачи, които ги подкрепят.
Astellas инвестира в нови лекарства, технологии и терапевтични области и изгражда партньорства и комуникационни мрежи с други, които споделят нашата визия за подобряване на бъдещето на медицината.
Astellas работи в предните редици на промяната в здравеопазването и ценностите като фокус върху пациента, поемане на отговорност, ориентираност към резултатите, откритост и почтеност са в основата на нашата корпоративна култура.

Astellas logo

„SEGA и Creative Assembly оперират заедно в един от най-модерните офиси в Бизнес Парк София; имаме две бързо развиващи се и амбициозни студиа под един покрив!

SEGA е една от водещите интерактивни развлекателни компании в света. Софийското ни подразделение предоставя качествени, навременни и ефективни QA услуги, отговарящи на най-високите световни стандарти, и обслужва екипите ни за разработка на игри във Великобритания, Франция, България и Канада.

Creative Assembly е едно от водещите европейски студия за разработка на игри, основано през 1987 г. и разположено в Западен Съсекс, Великобритания, и в София, България. Създател на редица многократно награждавани AAA заглавия, включително серията с многомилионни продажби Total War ™, Creative Assembly продължава да изгражда впечатляващо портфолио от игри и световноизвестни партньорства; работи с Games Workshop по Total War ™: WARHAMMER®, с Wargaming Alliance по Total War ™: ARENA, с Twentieth Century Fox по Alien: Isolation, и с 343 Industries и Microsoft по Halo Wars 2.

Заедно изграждаме два екипа за игри, които споделят общи ценности като работа в екип, уважение и високо качество на работа, създаваме и насърчаваме възможности за кариерното им развитие; всяка от компаниите има своя собствена идентичност и култура, но имат една обща цел, да правят страхотни игри за SEGA of Europe. "

SEGA logo
Creative Assembly logo

Takeda е фокусирана върху пациента, научно ориентирана глобална биофармацевтична компания, основана в Осака, Япония през 1781 г.

Понастоящем Takeda работи в повече от 80 страни и региони по целия свят, включително в САЩ, Европа, Латинска Америка, Африка и Азия. През 2008 г. Такеда влиза на българския пазар. Нашите ценности са почтеност, справедливост, честност, постоянство, а основните ни приоритети са търпение, доверие, репутация, бизнес - в този ред.
Takeda фокусира усилията си за научноизследователска и развойна дейност в пет основни терапевтични области: Онкология, хематология, редки болести, гастроентерология и неврология, с целеви инвестиции в терапии и ваксини, получени от плазма.

Като социално отговорна и ангажирана компания, Takeda е организирала множество дейности, насочени към подобряване качеството на живот на пациенти, страдащи от различни заболявания, както и дейности, насочени към широката общественост. Компанията е силно ангажирана и с японската култура в България, както и с насърчаване развитието на бизнес отношения между България и Япония.

Takeda logo

JAPAN AGRI PRODUCTS EUROPE JSC (JAPE) е съвместно дружество, създадено в България от 3 компании:

  • ZEN-NOH FOODS CO., LTD. (Япония)
  • POLAR STAR CO., LTD. (Япония)
  • ЗУНИКА ООД (България)

През 2015 г. на изложението „ЕКСПО МИЛАНО 2015 – Да изхраним планетата, енергия за живот“ ZEN-NOH FOODS, POLAR STAR и ZUNICA за първи път запознаха европейската публика с произвежданото в Япония замразено суши. Оттогава трите компании започват да работят по идеята за създаване на съвместен проект, целящ производството и продажбата на замразено суши в Европа.
България е избрана като най-подходящото място за създаване на съвместното предприятия от 3-те партньора, тъй като предлага перфектна среда за производство на конкурентни цени и лесен достъп до пазара на ЕС. С технологията и специфичното ноу-хау на всички членове, проектът има за цел да допринесе за разпространението на вкусна японска храна в страните от ЕС.

Вкусът на традицията

„Суши“ е едно от най-известните творения на японската култура и присъствието му на световната сцена е забележително. Започвайки като начин за запазване на риба „суши“, е развило дълга история с различни форми и цветове, и отразява непрекъснато променящата се културна среда на Япония. Развитието на суши продължава с компанията Джапан Агри Продуктс Юроп АД и иновативното замразено суши.
ZEN-NOH FOODS CO. И POLAR STAR CO. разработват редица замразени хранителни продукти на основата на японски ориз, като суши, които могат лесно да се размразят в микровълнова печка. Продуктите са създадени по оригинални рецепти, като улавят същността на традиционната японска кухня. Замразеното суши, произвеждано от Джапан Агри Продуктс Юроп АД е фино направено от щателно подбрани съставки като японски ориз, отличаващ се със своя оригинален вкус и питателност. Японският ориз се приготвя внимателно, за да запази свежестта си и придава нежен вкус на крайния продукт.

 

JAPE logo

Sumitomo Corporation Europe Limited е водеща интегрирана търговска компания и доставчик на инвестиционни решения

Европейската ни централа в Лондон има 13 офиса, базирани в 11 държави. Разполагаме и с дъщерни дружества и свързани дружества в Близкия изток, Африка и други области на Европа. Като главно дъщерно дружество на Sumitomo Corporation, ние сме водеща глобална компания за търговия и бизнес инвестиции от Fortune 500, със 135 бизнес локации (22 в Япония и 113 в чужбина) в 66 държави и региони. Цялата група SC Group се състои от над 900 компании.

Като интегрирана търговска компания ние доставяме продукти, материали или компоненти на всеки, който се нуждае от тях, и постоянно работим за разширяване на разнообразието от нашите продукти и услуги, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Това означава сътрудничество с широк кръг от глобални партньори в различни бизнес направления. Дейността ни е в секторите на тръбна и валцувана стомана, цветни метали, автомобилна промишленост, конструкции, транспорт, минерални ресурси, химикали, храни, индустрии, свързани с начина на живот и инфраструктурни проекти. Ние също така инвестираме в проекти и предприятия и сме подпомогнали много компании в разширяването и навлизането на нови пазари. Ние разработихме интегрирани бизнес модели, които се простират по цялата верига на стойността в областите, с които се занимаваме.

Разполагаме с глобалната си мрежа, опит и експертиза, за да помогнем на вашия бизнес да расте в днешната предизвикателна бизнес среда.

Sumitomo Corporation Europe Ltd. logo

ТОКУДА БАНК Е КЛАСИЧЕСКА БАНКА С МОДЕРНО ЛИЦЕ, ЛИЧНО СВЪРЗАНА С КЛИЕНТА И ВЕРЕН НЕГОВ ПАРТНЬОР

Tокуда Банк АД е част от „Токушукай Инкорпорейтид“, Токио, Япония. Японският инвеститор придобива мажоритарния пакет от акциите на Банката през 1998 г. Понастоящем „Токушукай Инкорпорейтид“, Япония е собственик на 99.94% от капитала на Банката. Основен акционер на „Токушукай Инкорпорейтид“ е доктор Торао Токуда.

Следвайки източните традиции в комбинация със западните тенденции ние се стремим да предоставим модерни услуги, ръководени от принципите за прозрачност, яснота и коректност, съчетани с подход, който балансира интересите на обществото, акционерите, клиентите и служителите.

Символ на ценностите на Токуда Банк е логото на Банката - стилизираната японска хризантема с осем листа („Кику” на японски ). Тя носи стремежа за дълголетие и подмладяване. Броят на листата – 8, символизира просперитет и богатство, а в друга перспектива – безкрайността. А зеленият цвят е целенасоченият стремеж на Банката към устойчиво развитие и Зелена Планета.

Желанието на Токуда Банк е да достигне до повече клиенти, както частни лица, така и представители на малкия и средния бизнес, и да покаже, че да работиш с Банка може да е лесно и експедитивно. За Токуда Банк всеки клиент е ценен по свой начин и може да разчита на индивидуален подход, съобразно нуждите и възможностите си.

За повече информация, моля посетете www.tokudabank.bg

Tokuda Bank Logo in BG
Logo of JBBA

Мисията на Японско-Българската бизнес асоциация е да популяризира съществуващия японски бизнес в България, да подкрепя японския бизнес с цел установяване на присъствие в България и да насърчава и подкрепя двустранните бизнес отношения между двете страни.

За Контакт

Адрес: бул. Мария Луиза 9-11, 1000, София, България
Мобилен телефон: +359 882 42 12 38
Факс: + 359 2 423 28 87
Имейл: office@jbba.bg

Всички права запазени © 2020 JBBA