JTI е водеща международна компания за тютюневи и вейпинг с продукти в над 130 държави.

JTI е глобален собственик както на Winston, втората марка цигари в света, така и на Camel извън САЩ, и има най-голям дял в продажбите и на двете марки. Други световни марки включват Mevius и LD, а в България и Sobranie. JTI също е основен играч на международния вейпинг пазар със своята марка Logic и продукти, консумирани чрез нагряване – Ploom. С ценрален офис в Женева, Швейцария, за JTI работят над 44 000 души и за седма поредна година компанията е отличена с Global Top Employer. JTI е член на групата компании на Japan Tobacco.

За повече информация посетете www.jti.com.

JTI logo

Astellas е фармацевтична компания, ангажирана да превърне иновативната наука в полза за пациентите.

Промяната утре е водещ принцип, който ръководи всичко, което правим. В терапевтичните области, в които имаме опит ние използваме своята гъвкавост, за да свържем научните постижения с незадоволените медицински нужди на хората по света и многобройните здравни специалисти и болногледачи, които ги подкрепят.
Astellas инвестира в нови лекарства, технологии и терапевтични области и изгражда партньорства и комуникационни мрежи с други, които споделят нашата визия за подобряване на бъдещето на медицината.
Astellas работи в предните редици на промяната в здравеопазването и ценностите като фокус върху пациента, поемане на отговорност, ориентираност към резултатите, откритост и почтеност са в основата на нашата корпоративна култура.

Astellas logo

„SEGA и Creative Assembly оперират заедно в един от най-модерните офиси в Бизнес Парк София; имаме две бързо развиващи се и амбициозни студиа под един покрив!

SEGA е една от водещите интерактивни развлекателни компании в света. Софийското ни подразделение предоставя качествени, навременни и ефективни QA услуги, отговарящи на най-високите световни стандарти, и обслужва екипите ни за разработка на игри във Великобритания, Франция, България и Канада.

Creative Assembly е едно от водещите европейски студия за разработка на игри, основано през 1987 г. и разположено в Западен Съсекс, Великобритания, и в София, България. Създател на редица многократно награждавани AAA заглавия, включително серията с многомилионни продажби Total War ™, Creative Assembly продължава да изгражда впечатляващо портфолио от игри и световноизвестни партньорства; работи с Games Workshop по Total War ™: WARHAMMER®, с Wargaming Alliance по Total War ™: ARENA, с Twentieth Century Fox по Alien: Isolation, и с 343 Industries и Microsoft по Halo Wars 2.

Заедно изграждаме два екипа за игри, които споделят общи ценности като работа в екип, уважение и високо качество на работа, създаваме и насърчаваме възможности за кариерното им развитие; всяка от компаниите има своя собствена идентичност и култура, но имат една обща цел, да правят страхотни игри за SEGA of Europe. "

SEGA logo
Creative Assembly logo

Takeda е фокусирана върху пациента, научно ориентирана глобална биофармацевтична компания, основана в Осака, Япония през 1781 г.

Понастоящем Takeda работи в повече от 80 страни и региони по целия свят, включително в САЩ, Европа, Латинска Америка, Африка и Азия. През 2008 г. Такеда влиза на българския пазар. Нашите ценности са почтеност, справедливост, честност, постоянство, а основните ни приоритети са търпение, доверие, репутация, бизнес - в този ред.
Takeda фокусира усилията си за научноизследователска и развойна дейност в пет основни терапевтични области: Онкология, хематология, редки болести, гастроентерология и неврология, с целеви инвестиции в терапии и ваксини, получени от плазма.

Като социално отговорна и ангажирана компания, Takeda е организирала множество дейности, насочени към подобряване качеството на живот на пациенти, страдащи от различни заболявания, както и дейности, насочени към широката общественост. Компанията е силно ангажирана и с японската култура в България, както и с насърчаване развитието на бизнес отношения между България и Япония.

Takeda logo

Sumitomo Corporation Europe Limited е водеща интегрирана търговска компания и доставчик на инвестиционни решения

Европейската ни централа в Лондон има 13 офиса, базирани в 11 държави. Разполагаме и с дъщерни дружества и свързани дружества в Близкия изток, Африка и други области на Европа. Като главно дъщерно дружество на Sumitomo Corporation, ние сме водеща глобална компания за търговия и бизнес инвестиции от Fortune 500, със 135 бизнес локации (22 в Япония и 113 в чужбина) в 66 държави и региони. Цялата група SC Group се състои от над 900 компании.

Като интегрирана търговска компания ние доставяме продукти, материали или компоненти на всеки, който се нуждае от тях, и постоянно работим за разширяване на разнообразието от нашите продукти и услуги, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Това означава сътрудничество с широк кръг от глобални партньори в различни бизнес направления. Дейността ни е в секторите на тръбна и валцувана стомана, цветни метали, автомобилна промишленост, конструкции, транспорт, минерални ресурси, химикали, храни, индустрии, свързани с начина на живот и инфраструктурни проекти. Ние също така инвестираме в проекти и предприятия и сме подпомогнали много компании в разширяването и навлизането на нови пазари. Ние разработихме интегрирани бизнес модели, които се простират по цялата верига на стойността в областите, с които се занимаваме.

Разполагаме с глобалната си мрежа, опит и експертиза, за да помогнем на вашия бизнес да расте в днешната предизвикателна бизнес среда.

Sumitomo Corporation Europe Ltd. logo

ТОКУДА БАНК Е КЛАСИЧЕСКА БАНКА С МОДЕРНО ЛИЦЕ, ЛИЧНО СВЪРЗАНА С КЛИЕНТА И ВЕРЕН НЕГОВ ПАРТНЬОР

Tокуда Банк АД е част от „Токушукай Инкорпорейтид“, Токио, Япония. Японският инвеститор придобива мажоритарния пакет от акциите на Банката през 1998 г. Понастоящем „Токушукай Инкорпорейтид“, Япония е собственик на 99.94% от капитала на Банката. Основен акционер на „Токушукай Инкорпорейтид“ е доктор Торао Токуда.

Следвайки източните традиции в комбинация със западните тенденции ние се стремим да предоставим модерни услуги, ръководени от принципите за прозрачност, яснота и коректност, съчетани с подход, който балансира интересите на обществото, акционерите, клиентите и служителите.

Символ на ценностите на Токуда Банк е логото на Банката - стилизираната японска хризантема с осем листа („Кику” на японски ). Тя носи стремежа за дълголетие и подмладяване. Броят на листата – 8, символизира просперитет и богатство, а в друга перспектива – безкрайността. А зеленият цвят е целенасоченият стремеж на Банката към устойчиво развитие и Зелена Планета.

Желанието на Токуда Банк е да достигне до повече клиенти, както частни лица, така и представители на малкия и средния бизнес, и да покаже, че да работиш с Банка може да е лесно и експедитивно. За Токуда Банк всеки клиент е ценен по свой начин и може да разчита на индивидуален подход, съобразно нуждите и възможностите си.

За повече информация, моля посетете www.tokudabank.bg

Tokuda Bank Logo in BG

Времевата линия на успеха на Язаки датира от 1929 г., когато Садами Язаки започва да продава електрически проводници за автомобили.

След важни промени в правителствените разпоредби, през 1935 г. на японските компании е разрешено да започнат вътрешно автомобилно производство  с положителни ефекти за Язаки: През 1939 г. компанията удължава дейността си и през 1941 г. "Yazaki Electric Wire Industrial Co. Ltd."е създадена с около 70 служителиВ момента корпорацията оперира в 46 страни и в нея работят над 250 000 служители. Като компания, сме особено горди да бъдем най-големият производител на кабелни инсталации в света.

Дейността на фирмата в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, като основните клиенти са автомобилните производители Рено, Форд и Даймлер. С трита си завода в Ямбол, Сливен и Димитровград, „Язаки България" ЕООД е един от най-големите работодатели в България, като през 2016 г. служителите на фирмата са около 5.500.

Културата на Язаки е смесица от различни преживявания и опит, чиито корени са здраво свързани с Япония. Работим заедно, основавайки се на култура на корпоративна отговорност на всички нива. Без нашите служители, които се идентифицират с Язаки и винаги дават най-доброто от себе си, нашият успех няма да бъде възможен.

Нашата корпоративна цел се основава на това да постигнем бизнес успех, зачитайки опазването на околната среда и социално-икономическата отговорност. Нашето мислене се ръководи от оценката на културните различия, отворената комуникация и взаимно уважение. Като глобална компания със своя корпоративна култура, изпълняваме различни роли: надежден и качествен доставчик, отговорен работодател, уважаван корпоративен гражданин и технологичен инвеститор.

Yazaki-Logo

Суммит Агро е създадена през 1999 година, като 100% собственост на "Sumi Agro Europe" и дъщерна фирма на една от най-големите японски корпорации SUMITOMO CORPORATION – Япония.

Фирмата е част от SUMI AGRO GROUP OF COMPANIES – мрежа от фирми в редица страни – Великобритания, Франция, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Украйна, Русия и Турция. В България фирмата е водещ доставчик и официален международен представител на над 40 производители на продукти за растителна защита, биопродукти, торове и семена вече повече от 23 години. Нашата цел и визия са насочени към това да сме близо до фермерите и до нашите клиенти, предлагайки иновативни решения за устойчиво земеделие!

За повече информация, моля посетете www.sab.bg

Sumi-Agro
Logo of JBBA

Мисията на Японско-Българската бизнес асоциация е да популяризира съществуващия японски бизнес в България, да подкрепя японския бизнес с цел установяване на присъствие в България и да насърчава и подкрепя двустранните бизнес отношения между двете страни.

За Контакт

Адрес: бул. Мария Луиза 9-11, 1000, София, България
Tелефони: +359 882430577, +359 24235293,
+359 88421238
Имейл: office@jbba.bg

Всички права запазени © 2020 JBBA