Третата годишна среща на ЯББА с домакин Посолство на Япония очерта следващи съвместни стъпки за насърчаване на японския бизнес в страната

На 25 юни 2024 г. Японско-Българската бизнес асоциация (JBBA) проведе своята трета годишна среща в Японското посолство в България. Събитието също така отбеляза 3 важни годишнини в отношенията между Япония и България - 115 години от първите официални контакти, 85 години от установяване на дипломатически отношения и 65 години от тяхното възстановяване.

По време на срещата беше потвърдено сътрудничеството между ЯББА и Посолството с цел насърчване на японските инвестиции в България, като бяха очертани и следващи конкретни инициативи. Н. Пр. Хисаши Мичигами обяви, че японска бизнес делегация ще посети България през октомври 2024 г., за да проучи нови възможности. Председателят на ЯББА, Тодор Кесимов, подчерта ролята на асоциацията в насърчаването на японския бизнес в България и подкрепата за потенциални инвеститори.

ЯББА също така участва в подготовката на България за Expo 2025 в Осака. Асоциацията си сътрудничи и с JETRO, за да укрепи бизнес връзките и да насърчи икономическия растеж между Япония и България.

jbba-2
jbba-4
jbba-3
jbba-5