Logo of the World Expo 2025 in Osaka, Japan

Председателят на управителния съвет на ЯББА беше избран за изпълнителен съветник в България на World Expo 2025 в Осака

Председателят на управителния съвет на ЯББА, Владислав Михов, беше избран за изпълнителен съветник в България на Световното изложение 2025 в Япония. По препоръка на посолството на Япония в България г-н Михов заема тази почетна длъжност, за да работи безвъзмездно за популяризиране пред заинтересованите страни в България на изложението и ползите от участието на страната ни в него.

Световното изложение 2025 ще се състои в Осака-Кансай, Япония със силна подкрепа и ангажираност в организацията от страна на японското правителство.

Темата на изложението ще бъде „ Проектиране на бъдещо общество за нашето съществуване“ с подтеми „Как да водим здравословен живот по разнообразни начини“ и „Устойчиви социално-икономически системи“. Световното изложение в Осака 2025 очаква да привлече около 28 милиона посетители от цял свят.

Съдържанието на форума ще бъде фокусирано върху живота в 3 области:

Спасяване на животи, с акцент върху справяне с инфекцията и удължаване на здравословния живот

Стимулиране на животи, с фокус върху създаването на образование и заетост в областта на изкуствения интелект и роботиката.

Свързване на животи, чрез насърчаване на разбирателство между различните култури и постигане на иновации.

Традиционно Световните изложения, официално известни като Международни регистрирани изложби, са глобално средище на нации, посветени на намирането на решения на належащи проблеми на нашето време. Световното изложение посреща десетки милиони посетители, дава възможност на страните да изградят необикновени павилиони и да трансформират града домакин за години напред. Първото Световно изложение – Голямото изложение – се провежда в Лондон през 1851 г. В наши дни Световното изложение е ненадминато сред международните събития по своя размер, мащаб, продължителност и брой посетители. То е мащабна платформи за образование и прогрес и служи като мост между правителства, компании, международни организации и граждани.