Astellas Bulgaria wins 3rd Place on Bulgarian Business Leaders Forum's (BBLF) Annual Responsible Business Awards – members association of leading companies in Bulgaria

Астелас България спечели 3-то място на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ)

Астелас България спечели 3-то място в категорията „Най-добра социална политика за малко и средно предприятие “с кампанията за повишаване на осведомеността в подкрепа на донорството на органи – „Да дариш живот “

Тазгодишните награди бяха връчени на официална церемония на 10 юни 2021 г. в София.

Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите  признават корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие.

Наградите отбелязват добрите практики на компании в подкрепа на социално добри проекти в образованието, здравеопазването, околната среда, развитието на таланти и регионалните общности. Целта на БФБЛ е да популяризира приноса на частния сектор за справедливо общество и устойчиво бъдеще. Въпреки трудностите, с които повечето предприятия се сблъскаха през бурната 2020 г. – годината на COVID-19, 78 различни компании се състезаваха за наградите за престиж с 111 проекта, което е с 30% повече от 2019 г.

Победителите бяха определени от известна съдийска комисия, включваща видни експерти в различни области, за да се осигури обективна оценка. Критериите за оценка включват специфични ползи за общността; работа в партньорство с други заинтересовани страни; участие на служителите; последователност; иновации и обществено признание.

Престижните награди бяха връчени от министъра на икономиката Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на околната среда и водите Ренета Колева , кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, ръководителят на отдела за международна търговия в британското посолство Тим Буйсерет и председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Наградата за Астелас България беше заслужено признание за усилията на целия екип зад кампанията и ангажираността на компанията към инициативи и проекти свързани с корпоративна социална отговорност.