Logo of the World Expo 2025 in Osaka, Japan

JBBA се ангажира с българското правителство относно предстоящото Световното изложение през 2025 г. в Осака, Япония

JBBA изпрати писмо до българското правителство относно предстоящото важно глобално събитие – следващото световно изложение, което ще се проведе през 2025 г. в Осака-Кансай, Япония, със силната подкрепа и ангажираност към организацията от японското правителство.

Темата на изложбата ще бъде „Проектиране на бъдещо общество за нашето съществуване“ с подтеми „Как да водим здравословен живот по различни начини“ и „Устойчиви социално-икономически системи“. Очаква се Световното изложение през 2025 г. в Осака да привлече около 28 милиона посетители от цял ​​свят.

Съдържанието на форума ще се фокусира върху живота в 3 области:

  • спасяване на животи, с акцент върху борбата с инфекцията и удължаването на здравословния живот
  • стимулиране на живота, с акцент върху създаването на образование и заетост в областта на изкуствения интелект и роботиката.
  • свързване на живота на хората чрез насърчаване на разбирателството между различните култури и постигане на иновации

Традиционно световните изложби, официално известни като международни регистрирани изложби, са глобален център на нации, посветени на намирането на решения на належащи проблеми на нашето време. Световното изложение приветства десетки милиони посетители, позволявайки на страните да изградят необикновени павилиони и да трансформират града домакин за години напред. Първият световен панаир – „Големият панаир“, се провежда в Лондон през 1851г.
Днес Световното изложение е ненадминато сред международните събития по мащаб, продължителност и брой посетители. Това е огромна платформа за образование и прогрес, и служи за мост между правителства, компании, международни организации и граждани.

За повече информация относно World Expo 2025, моля, посетете https://www.expo2025.or.jp/en/