Кампания за рака на простатата „Моето здраве е моя отговорност“

Иван Лечев, проф. Асен Дудов и проф. Марин Георгиев са посланици на инициативата

На 03.11.2022 г., официално бе поставено началото на информационната кампания за рака на простатата „Заедно срещу рака на простатата“, която се провежда под мотото „Моето здраве е моя отговорност“.

Инициативата, която е обвързана със Световния месец, посветен на мъжкото здраве – ноември, се провежда за шеста поредна година от Astellas България в партньорство с Българското онкологично научно дружество (БОНД) и Българското урологично дружество (БУД). Посланици на кампанията тази година са музикантът Иван Лечев, председателят на БОНД проф. Асен Дудов и председателят на БУД проф. Марин Георгиев.

По време на събитието бе представен и специално заснетият видео клип с участието на посланиците на кампанията „Моето здраве е моя отговорност“. През месец ноември той ще бъде излъчван на екраните на станциите на метрото в София, както и на екраните в чакалните на 13 лечебни заведения в София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол и Видин. Видеото ще бъде разпространявано и онлайн. Посланията на кампанията ще бъдат популяризирани чрез брандирани автобуси в София и Варна, билборди и метро пана. Освен подкрепата на Столична община и „Метрополитен“ АД за излъчването на видеото в метрото, кампанията получи подкрепа и от летище София. Пътниците, преминаващи през аерогарата, ще видят в мъжките тоалетни разлепени стикери с информация за необходимостта от изследване на PSA за мъжете над 50 г. Зад кампанията застана и екипът на „Спортното шоу на Дарик“. През целия месец ноември водещите ще припомнят на огромната си мъжка аудитория за рака на простатата и възможността да проследяват състоянието си след 50-годишна възраст и само с едно кръвно изследване.