JBBA сред организаторите на онлайн лекция на г-н Масахико Уотани, президент и главен изпълнителен директор на Shiseido Co., Ltd.

На 13 октомври българските бизнес и академични среди, както и всеки друг, проявил интерес, имаха възможност виртуално да се срещнат с главния изпълнителен директор на Shiseido Co., Ltd  г-н Масахико Уотани и да дискутират бизнес въпроси с него. Събитието беше организирано от Японското посолство в България, заедно с УНСС и Японско-българската бизнес асоциация (JBBA). Водещ на дискусията беше един от най-изтъкнатите ТВ журналисти у нас, г-н Бойко Василев.

Shiseido е водеща глобална козметична компания, основана през 1872 г. Това е най-големият производител на козметични продукти в Япония и Азия и един от най-големите в света, с дейност в 120 държави и региони. Главният й изпълнителен директор г-н Оутани разказа на аудиторията много интересната история на компанията, както и подробности за трансформацията й в модерните времена, която е позволила на фирмата да се върне към растежа и да запази водещите си позиции. Гостите на събитието имаха възможност да му зададат много въпроси за компанията, правенето на бизнес и, разбира се, за мястото на българското розово масло в косметичната индустрия и в търговията между България и Япония.