JTI България насърчава физическата активност на служителите си и подкрепя хора с увреждания чрез проекта „Движи се. Виж. Помогни“

София, 19 октомври 2023 г. – За първи път в дейността си у нас JTI България създаде проект, който едновременно е насочен към доброто физическо и ментално здраве на служителите на компанията, и към благотворителна активност. Чрез проекта под наслов „Движи се. Виж. Помогни“ компанията предизвика своите служители да живеят по-активно и здравословно, като всяко тяхно действие в рамките на програмата генерира дарение към кариерния център за хора с увреждания Jamba.

Участието беше доброволно и всеки от служителите имаше възможност да събира точки като посети природни и културни забележителности в България от предложен от компанията списък с над 300 обекта, или чрез физически активности като ходене, бягане, плуване, колоездене. В инициативата се включиха 36 от служителите на JTI България.

Проектът се проведе през юли и август тази година. През този период служители на JTI България посетиха 265 различни локации, направиха 19 милиона крачки, изминаха над 2400 километра с колело и преплуваха над 240 километра. Някои от тях дори участваха в маратони като „Витоша 100“ и „Трявна Ултра“ и „Балканиада“. В проекта се включиха и техните семейства и приятели, които също припознаха каузата и допринесоха за мотивацията им.

Събраните от всички дейности на участващите служители точки бяха преобразувани във финансово дарение за Jamba.

Историята на JTI България и Jamba започва през 2020 г., когато компанията решава да подкрепи проекта на неправителствената организация за създаване на кариерен център за хора с увреждания. JTI България е един от дългосрочните партньори на каузата, като за последните 3 години е участвала в повечето инициативи и събития на кариерния център.

Организацията Jamba е създадена през 2017 г., с основна цел да подкрепя хората с увреждания в натрупването на важни умения и компетенции за по-добрата им реализация на пазара на труда. Центърът „Jamba – Хъб на възможностите“ е пространство, което осъществява обучения в различни професионални сфери, предназначени за хора с увреждания на теми като QA, UX, UI, Excel, меки умения, програмиране, работа с данни, кулинарни умения, графичен дизайн, български език, английски език. Организацията предлага и обучения за компании, отворени за многообразието в своите екипи. За последните 5 години Jamba успя да обучи над 600 души на професионални и меки умения, както и да включи в пазара на труда над 400 кандидати с различни възможности. Jamba e и организатор или партньор на различни събития, фокусирани върху хората с увреждания, благотворителността и спорта като „Агенти на промяната“, Run2Gether и Етап България.

JTI България вярва в каузата на Jamba и разпознава проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства пред хората с различни възможности. Нашата компания и екип вярва, че усилията на бизнеса в подкрепа на дейности, които подобряват достъпа на различни социални групи до важни за тях ресурси и услуги, са ключови за развитието на обществото като цяло.“, каза Мартон Патаки, управител на JTI България.

###

 

За допълнителна информация:

Гергана Бонева

отдел „Корпоративни въпроси“
Тел: 0878 998 879

E-mail: gergana.boneva@jti.com

 

JTI е международна тютюнева и вейпинг компания, която оперира в над 130 страни. JTI е глобален собственик както на Winston, цигарена марка номер две в света, така и на Camel - извън САЩ. Други глобални марки, притежавани от JTI, са Mevius, LD, а в България и Sobranie. JTI е основен играч и на международния вейпинг пазар с нагреваемото устройство Ploom и с бранда си електронна цигара Logic. Централният офис на JTI се намира в Женева, Швейцария, а служителите на компанията са 46 000. JTI е отличена като Global Top Employer за девета поредна година. JTI е част от групата компании JT. За повече информация, посетете www.jti.com.